home / over ons

Ruim 70 jaar
kennis en ervaring

Croonen architecten bestaat sinds 1950. Het bureau is gevestigd in een monumentaal pand in Nijmegen en wordt geleid door Eric van Beuningen. Ons streven is om een omgeving te creëren die perfect aansluit bij uw wensen, voor nu en zo mogelijk in de toekomst, met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. Croonen architecten is in staat om een bouwopgave snel te visualiseren en financiële zekerheid te bieden over de haalbaarheid van uw plannen.

We gaan graag voor u aan de slag.
Benieuwd hoe we dat doen? Wij zijn…

oplossingsgericht

In doelgerichte stappen vertalen wij uw dromen en wensen in architectonisch unieke, fraaie maar vooral ook maakbare en praktische ontwerpen.

samenwerking

Bouwen doe je samen. Wij hebben oog en aandacht voor ieders inbreng in het ontwerp- en bouwproces, van adviseur tot gebruiker en van opdrachtgever tot aannemer.

begeleiding

Wij kunnen u begeleiden in alle fases van de realisatie van uw bouwopgave, van het eerste idee tot en met de volledige begeleiding van het bouwproject inclusief oplevering.

een flexibel team

We hebben een gemotiveerd, enthousiast en flexibel team van bouwkundigen en ontwerpers met ieder zijn eigen specialisme. We kunnen uw vragen snel oppakken en zetten daarbij het best passende team in voor uw vraag.

Maak kennis met ons team. We helpen u graag.

Eric van Beuningen

Architect/eigenaar

Hayke Zweede

Architect/eigenaar

Bram van Oosteren

Architect

Erik Cornelissen

Projectleider/Bureaumanager

Tim Quist

Bouwkundige

Bauke Valstar

Bouwkundige

Lean Sas

Assistent ontwerper

Bastiaan de Graaff

Bouwkundige

Frank van Gijn

Bouwkundige

Roland Visser

Administratie

Connie Croonen

Secretariaat

Kom jij ons team versterken?

Momenteel zijn er geen vacatures.

Maatschappelijke initiatieven

Croonen architecten draagt sociaal/maatschappelijke initiatieven een warm hart toe en ondersteunt deze graag in de vorm van sponsoring, zoals:

Voedselbank Druten wil een schakel zijn tussen het tegengaan van voedselverspilling en het bestrijden van verborgen armoede.

Surfkids zet zich in voor het bieden van ontspanning aan zieke kinderen in ziekenhuizen, middels een interactief online platform en per kwartaal een magazine boordevol met interessante concent, prijsvragen, winacties en diverse spelletjes.

Wij zijn al 70 jaar werkzaam voor overheid,
non-profit, zakelijke en particuliere opdrachtgevers.

 

2000

In het eerste decennium van de 21e eeuw opende Architectenbureau Croonen een dependance in Eindhoven en werkte aan projecten voor universiteiten in Eindhoven, Tilburg, en Amsterdam (VU) en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het bureau realiseerde een prijswinnend ontwerp voor een multifunctioneel zorgcentrum in Sint Anthonis en was betrokken bij de ontwikkeling van multifunctionele sportgebouwen in Nijmegen, Groesbeek en Millingen.

 

2010

Ondanks de economische crisis vanaf 2008 investeerde Architectenbureau Croonen in hardware en software, introduceerde 3D-modellering en BIM met Revit als standaard. Dit resulteerde in groei van 6 naar 10 medewerkers. Projecten voor instellingen als Lindenhout-Entrea, Radboud UMC, Intermetzo, Pluryn, Kemnade en De Winckelsteegh verbreedden het bureau's expertise. Het realiseerde ook faciliteiten zoals clubhuizen, sportparken en multifunctionele centra voor verenigingen en overheden.

 

1950

In de jaren 50 ontstond Croonen architecten uit een groep architecten die het structuurplan ontwierp voor de Medische Faculteit en het Sint Radboudziekenhuis in Nijmegen. Onder leiding van Jan van der Laan werd het complex op landgoed Heyendaal gebouwd in 1950. Architect Antoon Croonen voegde zich in 1956 toe aan het Bouwbureau Heyendaal, wat het begin van Croonen architecten markeerde.

 

1960

In 1963 richten Pieter Dijkema en Antoon Croonen samen het architectenbureau ‘Dijkema en Croonen’ op. Croonen en Dijkema werken in de jaren die volgen verder aan het structuurplan en de gefaseerde opbouw van het Sint Radboudziekenhuis en de Faculteit der Medische Wetenschappen. Er volgen vele publicaties in de toonaangevende architectuurbladen van destijds, zoals de “Bouw” en het “Bouwkundig weekblad”.

 

1970

De bouwhausse van de jaren 60 vindt in de jaren 70 een vervolg. Architectenbureau Dijkema en Croonen groeit uit tot een bureau met 70 medewerkers. De projecten vinden inmiddels al lang niet meer alleen in de gezondheidszorg plaats. Het bureau wordt actief in alle sectoren van de samenleving: wonen, werken, scholen, kerken, stadhuizen (o.a. Nijmegen) etc.

 

1980

In de late jaren 70 en vroege jaren 80 werd Nederland getroffen door economische malaise, wat leidde tot krimp in de bouwsector. Architectenbureau Dijkema en Croonen kromp tot minder dan een tiende van zijn omvang. In 1988 nam Antoon Croonen de leiding over, en ondanks economische uitdagingen ontwierp het bureau het researchlaboratorium Trigon en diverse medische faciliteiten voor het Academisch Ziekenhuis Sint Radboud.

 

1990

In de vroege jaren 90 richtte Architectenbureau Croonen zich op verbreding van opdrachtgevers en sectoren. Door groei in de gezondheidszorg en opdrachten in handel, industrie en woningbouw, herstelde het bureau. Het team breidde uit en in 1997 sloot Antoon Croonen zijn carrière af met de nieuwbouw van de Rabobank aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.